Dolar 34,7784
Euro 36,7823
Altın 2.946,32
BİST 10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Yağmurlu
Bursa
16°C
Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 13°C
Çar 10°C

Öğretmenlere “Etkili Öğretim” semineri

Türk Eğitim-Sen Yenişehir temsilciliği tarafından öğretmenler için düzenlenen seminerin ilk konuşmacısı, BUKİM Eğitim Danışmanlık Hizmetlerinden Kişisel Gelişim Uzmanı Recep Özkul oldu.

Öğretmenlere “Etkili Öğretim” semineri
6 Nisan 2011 01:10
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Yenişehir temsilciliği tarafından öğretmenler için düzenlenen seminerin ilk konuşmacısı,  BUKİM Eğitim Danışmanlık Hizmetlerinden Kişisel Gelişim Uzmanı Recep Özkul oldu. Koç İlköğretim Okulu’nda yapılan seminere yaklaşık 100 öğretmen katıldı.

“Etkili Öğretim, Etkili İletişim” başlığı altında konuşan Özkul, öğretmenlere bildiklerinden farklı bilgiler vermedi ama her birine içinde bulundukları durumu yeniden hatırlattı. Konuşmasında farkındalık üzerinde duran Özkul, kelimelerin sonuna eklediğimiz –ma ekinin olumsuzluk eki olduğunu ve öğrencilerimizin bunu algılamadığını anlattı. Bunu buraya koyma, buraya oturma, şuraya gitme gibi olumsuzluk ekiyle üretilmiş kelimeler yerine, nereye konulması, nereye gidilmesi ya da nereye oturulması gerektiğinin söylenmesi gerektiğini ifade etti.

Etkili öğretim konusunda,  öğrenmeyi ihtiyaç haline getirmeden birilerine bir şeyler anlatmanın mümkün olmadığını, ilk yapılması gereken şeyin öğretilecek olanı, ihtiyaç haline getirmek olduğunu anlatan Özkul, etkili öğretim yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında etkili iletişim konusunda da ayrıntılı bilgiler veren Özkul, zaman zaman salondan çağırdığı öğretmenlerle küçük testler yaptı.

Özgüven, farkındalık, beden dili, problem çözme teknikleri ve takım çalışması konularında da bilgiler verdi. Özkul, bilgi ve eğlenceyi harmanlayarak farklı bir sunum yaptı.

Seminerin ikinci konuşmacısı; Hipnoterapist Bahri Durabay’dı. Konuşmasına, insanların kendi hayatlarında ve çevrelerinde karşı karşıya kaldıkları çeşitli durumların psikolojik denge ve ruh sağlığı üzerinde etkileri olduğunu anlatarak başlayan Durabay, “Bizim anlatmak ve dikkat çekmek istediğimiz husus şudur; zihinlerimizde oluşturduğumuz ve değişmesine ihtimal vermediğimiz kalıpların esiri olmak zorunda değiliz. Kalıpları nasıl kıracağımızı öğrencilerimize daha yolun başındayken öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasında bilinç ve bilinçaltının ne olduğu, nasıl çalıştığı hakkında bilgi veren Durabay, basıl olanın bilinçaltımız olduğunu söyledi ve “ çünkü orada ne olduğunu ve ne zaman yerleştiğini bilmiyoruz.” Dedi. Bilincimizin kontrolünde olanların sayısal olarak 8-10 kadar olmasına rağmen, bilinçaltımızda binlerce olduğunu ifade eden Durabay, neyi, ne zaman ve nasıl yaptığımızın bilinçaltımızla ilişkisinin olduğunu söyledi.

Öğretmenlere hipnoz hakkında bilgi veren Durabay, ardından hipnoz olmak isteyenleri sahneye çağırdı. Ardından 5 öğretmene toplu telkinlerle hipnoz uygulanmaya başladı.  Hipnozla kendinden geçen öğretmenler, Durabay tarafından farklı komutlarla uyandırıldı.

Uygulama sırasında bir öğretmenin kolunu ileriye uzattığı, bir öğretmenin ise elini başına götürmesi, izleyiciler tarafından zorlanılmasına rağmen engel olunamadı.

Durabay, tüm anlattıklarında öğretmenlerden yardım aldı ve onlarla binlikte çeşitli testler yaptı.

Yaklaşık iki saat süren seminer, tüm öğretmenler tarafından bitimine kadar fire vermeden izlendi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?