Dolar 32,5653
Euro 34,8998
Altın 2.439,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 20°C
Cum 23°C
Cts 18°C

FARK YARATMAK BECERİ VE ÖZVERİ İSTER

FARK YARATMAK BECERİ VE ÖZVERİ İSTER
15 Haziran 2012 18:17
A+
A-

“Sıradan işlerin adamı olma” rolünü yaşam tarzı olarak benimseyen, bu rolden rahatsız olmayan dahası mutlu bile sayılan idarecilerin sayısı hızla artıyor.
Gözlemlerime göre iki tür “Sıradan idareci” tipi olduğunu söyleyebilirim.
Etliye sütlüye karışmayan, göz önünde bulunmaktan hoşlanmayan ve idare ettiği kurumun günlük rutin işlerini yerine getirmeyi yeterli gören tür içlerinde en yaygın olanı.
Diğer türü ise aktif görünme çabasına karşın üretme ve ürettikleriyle fark yaratma becerisinden yoksun olanlar şeklinde tanımlamak mümkün.
Sıradan işlerin adamı rolündeki idarecinin bahsettiğim türlerden hangisine mensup olduğunun pek bir önemi olmadığı gibi hangi kurumun başında olduğu da fark etmiyor.
Sıradan idarecilerin ortak noktaları belli;
Yönettikleri kurum ve kuruluşları kendileri gibi sıradanlaştırıp işlevsizleştirmeleri…
Sıradan idareci türleriyle siyasi örgütlerde, devlet kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında ve eğitim kurumlarında kısacası hayatın her alanında karşılaşmak olası.
Yönettiği kurumu sıradanlaştıran idareci tiplerinin kulaklarını bugüne kadar yazdığım bir çok yazıda çınlattım. Bu kez sıradan olmayanlardan bahsetmek istiyorum.
Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, belli ki sıradan işlerin adamı olmayı kabullenmeyen bir ekip tarafından yönetiliyor.
Okulda hemen hemen her gün ayrı bir faaliyet söz konusu. Bu faaliyetlerin her biri derli toplu bir biçimde basınla paylaşılıyor.
Okulların dört duvar arasına sıkışarak ve müfredatın dışına çıkmadan öğrenci yetiştirilecek yerler olmadığının umut verici bir örneği Anadolu Lisesi.
Okulların kapandığı Cuma gününün akşamında gerçekleştirilen “Yıl sonu karne şenliği” istenirse neler yapılabileceğinin en iyi örneği.
“Kolpa” adlı tanınmış rock grubunu hiçbir ön yargıya kapılmadan böyle bir etkinliğe dahil etmek ve organizasyonu kusursuz tamamlamak cesurca alınmış bir kararın sonucu.
Anadolu Lisesi´nin bu ve benzeri etkinlikleriyle yakaladığı uyum ve fark yaratma becerisinin bütün kurumlara örnek olması dileğiyle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?