Danışma kurulu toplantısı yapıldı
2009–2010 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, Şube Müdürleri Hüseyin Hacıoğlu ve Mustafa Baltacı yönetiminde yapılan toplantıya ilk ve ortaöğretim okul müdürleri, İ.O Meslek Yüksekokulu müdür Yardımcısı Aysun Yönel’in yanı sıra bazı sivil toplum örgütleri ve memur sendikalarının temsilcileri katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker’in Toplantıda 2009–2010 Eğitim Öğretim yılının genel değerlendirmesini yaptı ve danışma kurulu üyelerine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Konuşmasında Yenişehir’de sürdürülen eğitim-öğretim işlerinin tamamına değinen ve tespitlerini kurul üyeleriyle paylaşan Şeker, eğitimde başarı için toplumun her kesiminden insanın okula olan ilgisini artırmak gerektiği söyledi.
Çocuğunu sabah okul için hazırlayan anneden, ilçe milli eğitim müdürlüğüne kadar herkesi ilgilendiren bir iş yapıldığını belirten Osman Şeker; Türkiye’de olduğu gibi Yenişehir’de de en büyük kamu kuruluşu oldukların ifade etti.
Taşımalı sistem gereği, 1200 öğrencinin 8 ay süreyle sabah evinden alındığını, karnının doyurulduğunu ve akşam yine evine teslim edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker “ Bu işin sorunsuz olarak tamamlanması bana göre önemli bir çalışmadır ve bu konuda gereken hassasiyeti göstererek çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
6,7 ve 8. sınıf öğrencileri için yapılan 6 deneme sınavının yararlı olduğunu belirten ve öğrencilerin sınav heyecanını yenmede önemli olduğunu belirten Şeker, aynı uygulamanın önümüzdeki öğretim yılında da sürdürüleceğini ifade etti. Bu çalışma için katkılarından dolayı TSO, Ticaret Borsası, Taşıyıcıları Kooperatifi ve Minibüsçüler Kooperatifi’ne teşekkür eden Şeker, bu sınavların yararlarının bu yıl SBS sonuçlarında görüleceğini söyledi.
Yenişehir’in il düzeyindeki temsil imajının pozitif olduğunu belirten Şeker, “ bunun en önemli nedeni okullarımız arasındaki uyumlu çalışmadır. “ Neyin varsa paylaş” anlayışıyla hareket eden ve üst düzey bir yardımlaşmayla çalışan okul yönetimlerimiz, sorunsuz bir eğitim-öğretimin en önemli unsurları olmuştur” dedi.
Okullarımızdaki derslik sayılarına da değine Şeker; bazı okullarımızda elliyi bulan sınıflarımız var ama Toki İlköğretim Okulu’nun devreye girmesiyle bu sayının daha makul düzeye ineceğini ifade etti.
Toki İlköğretim Okulunda Ahmet Kaya’nın okul müdürü olarak göreve başladığını ve okulun bu öğretim yılında eğitim-öğretime başlayacağını belirten Şeker, halen Akçeşme, Sünnetçioğlu ve Aydoğdubey İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan taşımalı öğrencilerin eğitimlerini Toki İlköğretim Okulu’nda sürdüreceklerini söyledi.
Toplantıda, ilçedeki örgün ve Yaygın eğitim kurumlarının 2009–2010 ders yılı değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda; okul öncesi eğitim, mesleki ve teknik eğitimde yapılacak çalışmalar, Yaygın eğitimde yetişkin okur-yazar oranlarının artırılması çalışmaları da ele alındı. Ayrıca, sosyal-kültürel ve sportif çalışmalardaki koordinasyon gerekliliği ile proje faaliyetleri, özel eğitim-öğretim kurumları ile ilgili konular, öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri ile uyum seminerleri gibi konular da tartışıldı.
Bütün katılımcıların söz alarak, gerek kendi okullarında gerekse Yenişehir’de sürdürülen eğitim-öğretim çalışmalarıyla ilgili görüşlerini dile getirdikleri toplantı, 2010–2011 eğitim öğretim yılı başında yeniden yapılacak ve yeni yılda yapılması gerekenler konuşulacak.
Ayrıntı Gazetesi