Dolar 19,4946
Euro 21,5027
Altın 1.277,54
BİST 4.413,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Yağmurlu
Bursa
26°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Bahçelievler katili: “Yüz kişi gelse öldürecektim”

Bahçelievler katili: “Yüz kişi gelse öldürecektim”
Ekim 16, 2014 11:16 am | Son Güncellenme: Ekim 31, 2014 9:08 am
A+
A-

Aralarında 3 Yenişehirli gencin de bulunduğu 7 TİP’li öğrencinin 1978’de öldürülmesine ilişkin açılan Bahçelievler katliamı davasından hüküm giyen Ünal Osmanağaoğlu’nun, AİHM’nin lehine verdiği “adil yargılanmadığı” kararı üzerine açılan ve Osmanağaoğlu’nun hayatını kaybetmesiyle birlikte mirasçılarının sürdürdüğü “yeniden yargılama” talepli davada, hükümlü Haluk Kırcı Bursa Cezaevi’nden sesli ve görüntülü sistem üzerinden tanık olarak dinlendi.


Bahçelievler’deki eylemi kendisiyle birlikte Kürşat Poyraz, Mahmut Korkmaz, Ercüment Gedikli ve Abdullah Çatlı’nın gerçekleştirdiğini söyleyen Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu ile Duran Demirkıran, Ömer Özcan ve Bünyamin Adanalı’nın olayda yer almadığını savundu. “Olayın bir intikam saldırısı olduğunu ve o gece planlanıp, yapıldığını” kaydeden Kırcı, “eylemin, o günkü şartların gereği olduğunu” iddia etti. 

O günkü şartlar içinde inanmış bir militandım ve maktullerden 2’sinin Sovyet ajanı olduğunu düşünüyordum diyen Kırcı, “bu kişilerin peşlerinde aylarca dolaştıklarını” söyledi. Maktullerden 5’ini kendisinin, 2’sini ise Çatlı’nın öldürdüğünü söyleyen Kırcı, “ 5 kişiyi ben infaz ettim, 2 kişiyi Abdullah Çatlı. ‘İnfaz ettim’ derken, bunu göğsümü gere gere söylemiyorum. İliklerime kadar inanmıştım. Yüz kişi de gelse öldürecektim. Keşke Türkiye o günleri yaşamasaydı, kardeş kavgasına sürüklenmeseydi. Ama o günkü şartları da bakıp, anlamak lazım” diye konuştu.

Katliamda öldürülen gençler her yıl 8 Ekim’de anılıyor. Yenişehirli üniversite öğrencilerden Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar’ın mezarları  Yenişehir mezarlığında, Efraim Ezgin’in mezarı ise Çeltikçi Köyü mezarlığında bulunuyor. 

Yenisehir.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.