Dolar 32,5417
Euro 35,0071
Altın 2.428,75
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 20°C

5800 dönüm arazi ağaçlandırıldı

Aydoğdu, Kızılköy ve Kızılhisar köylerinin bulunduğu üçken içinde 1350 dönümlük arazi dozerle sürülüp arazi hazırlığının yapıldığı, aynı sahaya, fıstık çamı, ıhlamur, akasya ve dişbudak fidanı dikildiği belirtildi.

5800 dönüm arazi ağaçlandırıldı
6 Nisan 2011 01:13
A+
A-

Yenişehir Orman İşletme Şefliği 5800 dönümlük araziyi önce hazırladı, sonra ağaçlandırma çalışması yaptı ve 98 bin 250 fidanı toprakla buluşturdu. Konuyla ilgili bilgi veren Yenişehir Orman İşletme Şefi Fatih Arabacı, bu kapsamda bir çalışmanın, Bursa bölgesinde başka bir örneğinin olmadığını belitti.

Aydoğdu, Kızılköy ve Kızılhisar köylerinin bulunduğu üçken içinde 1350 dönümlük arazi dozerle sürülüp arazi hazırlığının yapıldığını, aynı sahaya, fıstık çamı, ıhlamur, akasya ve dişbudak fidanı dikildiğini belirten Arabacı, sadece bu alanda 9 Bini yapraklı, 16 Bini fıstık çamı olmak üzere 25 Bin fidan dikildiğini söyledi.

Karabahadır, Çelebiköy, Mecidiye Köyleri arasında, Çaylar Deresi mevkiinde, bu defa küçük iş makineleriyle 4150 dönümlük alanda arazi hazırlık çalışmaları yapıldı ve bu alana da 52 Bini fıstıkçamı, 13 Bini yapraklı olmak üzere 65 Bin fidan dikildiğini belirtti.

“Ayrıca bu alanda biyolojik çeşitliliğin ve eko sistemin zarar görmemesi için yapılan çalışma setler halinde yapılmış olup bu şekliyle pilot bir uygulamadır.” diyen Arabacı, uygulamayı yerinde görmek için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden uzmanların geldiğini söyledi.

Fatih Arabacı, yine aynı sezonda gerçekleştirilen bir başka çalışmanın, Koyunhisar Köyü yakınlarında yapıldığını anlatıyor ve 2 Bu bölgede, bağlar sırtı mevkiinde 300 dönümde dozerler yardımıyla arazi hazırlama çalışmasının tamamlandığını ve 6259 adet fıstık çamı ile 2000 adet akasya fidanının toprakla buluşturulduğunu söyledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?