Dolar 32,5400
Euro 34,8621
Altın 2.424,20
BİST 9.694,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 19°C

Romanlar Günü coşkuyla kutlandı

Romanlar Günü coşkuyla kutlandı
10 Mayıs 2013 14:32
A+
A-

198954_651349458224537_1625068877_nYenişehir Romanlar Derneği’nin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Santral Park’ta düzenlediği gece coşkuyla kutlandı.

Roman Gecesi’ne, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve çok sayıda izleyici katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda ilk olarak Yenişehir Romanlar Derneği Başkan Yardımcısı Taner Çanoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çanoğlu, kardeşlik köprüsü kurarak ve ayrımcılığın önüne geçilebileceğine vurgu yaptığı konuşmasında “Romanlar, gökkuşağının renkleri gibi dünyaya renk saçıyor. Bazı insanlar gerçekten sihirlidirler. Aranızda kaç yüz kilometre, kaç aşk, kaç yabancı, kaç cümle, kaç şarkı geçmiş olursa olsun, onlar unuttuğunuz şeyleri sizlere hatırlatırlar. Size sıcaktırlar. Dışarıdan bakılınca salt kaos görünürler. İçerisinde ise saçını okşayarak uyutmak istediğiniz hüzünlü bir çocuk saklıdır” dedi.

bulent-hamdi-cingilProgramda ikinci olarak konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Nisan ayının yağışlı geçmesi sebebi ile 8 Nisan Dünya Romanlar Günü programının bugüne ertelendiğini ifade ettiği konuşmasında “Roman vatandaşlarımıza birlik içerisinde bu güzellikleri yaşıyoruz. Bizler bir bütünüz, bizleri kimse ayıramaz ve buna kimsenin gücü yetmez. Yüzyıllardır aynı değerleri paylaştığımız ve kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda, toplumumuzun önemli renklerinden olan Roman vatandaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü kutlar, hepinize iyi eğlenceler dilerim” dedi. Başkan Cingil’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz “Roman kardeşlerimin 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü kutlarım. Fazla vaktinizi almadan şunu demek istiyorum, bizi birbirimize düşürenlerin, aramıza fitne sokanların Allah belasını versin” dedi.

Sunuculuğunu Erhan Altınsoy’un yaptığı Roman Gecesi’nde, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Bursa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün 8 Nisan Dünya Romanlar Günü sebebiyle hazırladığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Duygulu anların yaşanmasına sahne olan gösterimin ardından Yenişehir Romanlar Derneği Dans Grubu danslarını sergiledi.

Programda daha sonra sahneye çıkan Roman Davul Show Grubu, gösterdikleri muhteşem performans ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

Programın son bölümünde ise Yenişehir’in güzide seslerinden Taner Çanoğlu’nun solistliğini yaptığı Yenişehir Roman Orkestrası sevilen şarkıları seslendirdiler.

Gecenin sonunda, pek çok televizyon kanalında program yapan ve Roman Star Jüri Üyesi, Romanların çok güçlü ve sevilen sesi Ümmiye sahne aldı. Konserine birlik ve beraberlik mesajları vererek başlayan ünlü sanatçı Ümmiye gösterdiği canlı performansı ile izleyenleri büyüledi. Konserin ardından gecede, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ünlü sanatçı Ümmiye’ye çiçek takdim ederken yaptığı konuşmasında, muhteşem bir gece yaşandığını ve bu gecede emeği geçen herkese ve Ümmiye’ye teşekkür ettiğini söyledi. Cingil, “Geçen yıl, söz verdiğimiz gibi emeği geçenleri Çanakkale gezisine göndermiştik. Bugün de söz veriyorum, bu gecede de emeği geçenlerin hepsi Çanakkale’ye gidecek, ayrıca sanatçı Ümmiye’nin bir televizyon programında yaptığı programa da götürülecekler. Belediye Meclisimizde de alacağımız bir kararla tüm emeği geçenleri ödüllendireceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?