Dolar 32,4349
Euro 34,7857
Altın 2.435,09
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Vali’nin isteği üzerine…

Vali’nin isteği üzerine…
24 Eylül 2013 08:40
A+
A-

munir-karalogluVan Valiliği’nden Bursa Valiliği’ne atanan ve Ağustos ayında göreve başlayan Münir Karaloğlu geçtiğimiz hafta Yenişehir’deydi.

Ziyaretinin ardından yenisehir.com’da yayınladığımız haberde Vali Karaloğlu’nun  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği yaptığı dönemden, Van Valiliği yaptığı döneme kadar olan süreçteki yönetim anlayışını özetleyen konulara değinmiştik.

Haberi gazetemizde okuyabilirsiniz.

Basınımız misafirperverdir. Göreve yeni başlayan atanmışlara çoğu zaman ‘saygının ötesinde’ bir ilgiyle yaklaşırlar. Bursa basını da bu geleneği oldukça sever ve benimser…

Belki de bu nedenden dolayı Vali’nin göreve başladığı günden itibaren Bursa basınında yer alan klasik ‘hoş geldin, ne iyi ettin’ tarzı haberlere inat bizim haberimiz binlerce kez okundu ve özellikle sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Haberi ben de paylaştım ve twitter üzerinden yapılan olumlu yorumlara yanıt verdim. Ne haberin içeriğinde ne de twitter yorumlarımda hakaret yoktu.

Ardından ilginç bir gelişme dikkatimi çekti.

Vali’nin de etkin bir biçimde kullandığı twitter hesabını takip etmem engellendi. “Kullanıcının isteği üzerine bu hesabı takip etmen engellenmiştir” mesajıyla…

Büyük bir kayıp olduğunu söyleyemem ancak iktidarın uyguladığı baskı ve ötekileştirme politikalarının atanmışlar üzerindeki sonuçlarını göstermesi açısından iyi bir örnektir.

Ancak unutulmasın ki;

Valiler ve kaymakamlar, hükümetin valisi, hükümetin kaymakamı olmak yerine, devletin valisi, devletin kaymakamı olmadıkları sürece daha söylenecek çok sözümüz var.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?