Dolar 32,4348
Euro 34,7625
Altın 2.433,35
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 16°C

Yenişehir CHP’ye ilk aday Ankara’dan

Yenişehir CHP’ye ilk aday Ankara’dan
13 Ağustos 2013 17:41
A+
A-

hasan-kocaturkCHP Yenişehir İlçe teşkilatının atanan yönetimi geçen hafta, farklı amaçlı iki toplantıyı aynı güne sığdırdı.

Saat 11.00’da yapılacağı duyurulan ve gündemi 20 Ağustos günü yapılacak olan olağanüstü kongre olan toplantıyı, yönetim kurulu üyesi Osman Özel açtı. İlçe Başkanı Necip Kahraman’ın hazır bulunduğu halde, toplantının Osman Özel tarafından açılması ve sürdürülmesine anlam verilemezken,  Osman Özel’in konuşmasının başında, “Aslında il başkanı bu görevi bana önerdi.  Ben kabul etmedim ve Necip Kahraman’ı önerdim” şeklindeki açıklaması dikkati çekti.

“Partinin asıl sahibi delegelerdir…”

Osman Özel’in tepki çeken bir diğer açıklaması ise aday adaylığını açıklayan Hasan Kocatürk lehine yaptığı konuşma oldu.  Aday adayını açık bir ifadeyle destekleyen ve “Eşi bulunmaz bir aday” olarak niteleyen Geçici yönetim kurulu üyesi  Özel’in “Partinin asıl sahipleri delegelerdir, onları görelim” şeklindeki cümleleri tuhaf karşılandı.

Geçici yönetim kurulu üyesinin taraflı açıklama ve tavırları eleştirildi. Tepki çeken isimler arasında İlçe başkanı Necip Kahraman da vardı. Böyle bir olaya fırsat verdiği için sorumlu tutuldu. Aday adayının, geçici yönetim kurulunu da arkasına alarak partililer arasında başlattığı çalışma uygun bulunmadı. İki aya yakın bir sürenin olduğu ve bu süre içinde başka aday adaylarının da olabileceğini, geçici yönetimin bu durumu göz ardı ettiği eleştirileri yapıldı.

İlk Aday Adayı Ankara’dan

Yenişehir CHP’de bu toplantıdan iki saat sonra yapılan aday adayı açıklamasında Hasan Kocatürk, delege ve üyelerden oluşan topluluğa konuştu.

Yerel seçimler öncesi Yenişehir’de belediye başkanlığı için ilk aday adaylığını açıklayan isim, Hasan Kocatürk oldu. Kocatürk, kısa biyografinin ardından, aday olması halinde projelerini anlatacağını söyledi. Amacının doğdu yere hizmet olduğunu belirten Kocatürk, Yenişehir’in çağdaş bir şehir haline getirilemediği ifade etti.

Hasan Kocatürk kimdir?

1946 Yenişehir Orhaniye Köyünde dünyaya geldi. Orhaniye Köyü İlkokulu, Yenişehir Ortaokulu’nu bitirdikten sonra Bursa Erkek Lisesi’nden mezun oldu.1968 yılında Ankara üniversitesi siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümünü bitirdi. Bir süre Maliye bakanlığında çalıştıktan sonra, Turizm Bakanlığı’nda 1971-1981 tarihleri arasında müfettiş yardımcısı, müfettiş ve başmüfettiş olarak görev yaptı. 1986-1991 yılları arasında Kopenhag Tanıtma Müşaviri, 1994-1998 yılları arasında da Sidney Tanıtma Ataşesi olarak görev yapan Kocatürk, 2005 yılında emekli oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?