Dolar 32,3819
Euro 34,5790
Altın 2.386,93
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Az Bulutlu
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Başbakana dokunmak bile ibadettir!

Başbakana dokunmak bile ibadettir!
26 Şubat 2013 10:46
A+
A-

2011 yılında yaptığı bir açıklamada “Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir” diyerek ülke gündemine oturan İnegöllü AKP milletvekili Hüseyin Şahin Yenişehir’e her gelişinde söylediği cümleleri tekrarladı.

AKP’nin İnegöllü Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin önceki hafta Yenişehir’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kaymakam Süleyman Yılmaz’ı ziyaret eden Şahin Yenişehir’e yapılacak Hızlı Tren hattı ile burada yaşayan vatandaşların, Konya, Sivas, İstanbul, Ankara, İzmit’e, devamında da Antalya ve Adana’ya kadar seyahat etme imkânına kavuşacaklarını söyledi.

Kim şaka yapıyor?

Görüşmenin detaylarıyla ilgili olarak Yenişehir Belediyesi bülteninde “Şahin, birkaç sene içinde nüfusunun 450-500 bine yaklaşacak olan Yenişehir’in, bir dolmuş mesafesi ile hızlı tren istasyona ulaşılabileceğini ifade etti” denilirken Milletvekilinin mi yoksa belediye bülteninin mi şaka yaptığı anlaşılamadı.

Değişmeyen slogan: “Yenişehir bölgenin yıldızı olacak”

Yenişehir Uluslararası Havaalanı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Milletvekili Hüseyin Şahin, “THY Genel Müdürlüğü 70 kişilik küçük gövdeli uçaklar satın alacak ve yeni uçuşları, destinasyonları destekliyorlar. Biz bu uçuşlarda Bursa’yı merkez yapabilmek için çabalıyoruz. Burada önemli olan Yenişehirliler’in daha çok çalışıp daha çok üretmeleridir. Yenişehir bölgenin yıldızı olma yolunda hızla ilerlerken Yenişehirlilerin de bu hıza yetişmesi gerekiyor.

Önce kendimizi besleyelim Sayın Vekil

Yenişehir’de Karaköy ve Karacaali köylerine ait binlerce dönümlük mera arazisinin üzerine beton dökülerek otomotiv test merkezi yapmak isteyen AKP hükümetinin çiftçiyi ne duruma getirdiğini görmezden gelen Şahin, kendini bile besleyemez duruma gelen üreticinin çevre şehirleri ve bölgeleri de beslemesi gerektiğini ifade etti.

‘Türkiye nereden nereye geldi’

Kendi çevremizdeki şehirleri ve bölgeleri de beslememiz gerekiyor. 2.Dünya Savaşı sonrası hızla kendini toparlayıp gelişen Almanya örneğinde olduğu gibi toplu bir kalkınma modelini izlememiz gerekiyor. Almanya kendisi ile beraber çevresindeki ülkeleri de kalkındırmıştır. Biz de şehirlerimiz de bunu başarmalıyız. Çevre il ve ilçeleri besleyecek noktaya ulaşmalıyız” dedi. Hep birlikte daha yaşanabilir bir kent yaratmak için çalıştıklarını söyleyen ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yapan Milletvekili Hüseyin Şahin ” 2002 yılında bütçeden yatırıma ayrılan para 9 milyar TL iken bizim 2013 yılında sadece tarımsal kalkınmaya vereceğimiz destek 9 milyar TL’dir. Yani Türkiye nereden nereye geldi” dedi.

Neler yaptık neler…

Yenişehir Muhtarlar Derneği’nde beraberindeki heyet ile muhtarlarla bir süre sohbet eden Şahin, “Ülkemizin imkânları dâhilinde biz bu bütçe ile Yenişehir’de köylerimize devasa yatırımlar yaptık, göletler, süt tankları, asfaltlamalar, tarımsal kalkınma destekleri ve daha birçok projeyi gerçekleştirdik. Şimdi ise yetki Mahalli Belediye ile Büyükşehir Belediyesine geçti, bu yasa ile Mahalli Belediye ve Büyükşehir Belediyesi bütçelerinin %10’nu kırsala ayırmak zorundadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?