Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
8°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 10°C
Cum 13°C
Cts 17°C

YENİŞEHİR’DE 19 MAYIS COŞKUSU

YENİŞEHİR’DE 19 MAYIS COŞKUSU
20 Mayıs 2019 06:24
A+
A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 100. Yılda 100 Bisiklet 100 Yürek adlı yürüyüş düzenlendi.


Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi (YEGAL) tarafından düzenlenen yürüyüş Derviş Eroğlu Bulvarı’nda başlayıp Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüşe Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanlarıyla kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Yürüyüş sonrasında Kaymakam Suat Seyitoğlu, bir konuşma yaptı. Seyitoğlu şunları kaydetti: “M. Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıl münasebetiyle, Belediye Başkanlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine, bu duyarlılıklarından ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  M. Kemal Atatürk nasıl Anadolu’ya çıktıysa, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini yaktıysa bugün de milletimiz aynı ruh ve aynı bilinçtedir. Herkesin bunu bilmesi gerekiyor. Neticede 19 Mayıs 1919 şartları söz konusu olursa, milletimiz yine demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığı için mücadele edecek güçtedir, lider çıkartacak güçtedir. M. Kemal Atatürk’ler tükenmez. Türk milletinin ilelebet payidar kalması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç var, bu gibi etkinliklere ihtiyaç var. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?